Det här med stubbfräsning

Det här med stubbfräsning

Nä men hej och hallå och här ska det bli ett inlägg om att jag har blivit av med stubbar i trädgården. Men är det inte ett tråkigt väder här i Norrtälje med ihållande regn sedan ett par veckor tillbaka och ingen ljusning är i sikte. Så bra att man kan ägna sig åt bloggen en stund då och som sagt var så är det om stubbfräsning det ska handla om idag. Tja, stubbfräsning är lite av en svår uppgift. Om stubben redan ligger på marken är det ganska lätt att ta itu med den med en stubbfräs, men om den fortfarande står kvar i din trädgård eller på gräset för den delen behöver du några specialverktyg och en rejäl dos fysisk styrka innan du kan ta bort den.

Men även när stubbarna redan ligger på marken kan de vara omöjliga att ta bort helt från sin plats med enbart stubbfräsaren eftersom det finns rötter som håller dem på plats. I dessa fall måste en grävmaskin också användas, men båda dessa verktyg är inte billiga, vilket innebär att stubbfräsning kan bli en dyr affär trots allt.

Men vi är vi är inte där ännu, så vi tar det steg för steg. Först och främst måste du köpa en stubborttagare, men innan dess ska du beskriva dina behov av Dessa redskap finns i olika utföranden såsom medelstarka stubbfräsar som lämpar sig bäst för lätta till medelstarka arbeten som att ta bort stubbar med en diameter på upp till 50 cm eller att slipa rötter ur markytan i rabatterna.

Tunga stubbfräsar kan hantera större diametrar men kostar mer. Sedan kan du givetvis alltid vända dig till ett professionellt stubbfräsningsföretag så fixar de allt åt dig. Det var allt för mig för denna gång, hej då!


Kommentarer är stängda.