Bli snickare

Bli snickare

Om du gillar att jobba med händerna och är bra på att hantera verktyg, kanske du ska bli snickare? Snickare arbetar med olika material som trä, metall och plast för att bygga och reparera saker. Det här är ett jobb som kräver att du är noggrann och skicklig med dina händer. Men det är också ett jobb som kan ge dig mycket tillfredsställelse eftersom du får se resultatet av ditt arbete direkt.

Det finns olika sätt att bli snickare. Du kan läsa på en yrkeshögskola, gå en yrkesutbildning hos en arbetsgivare eller ta privatlektioner hos en. Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer du behöva lära dig grunderna i hantverket och få praktisk erfarenhet. Det här är en yrkesutbildning som tar cirka tre år, men det finns också möjlighet att göra en kortare utbildning på ett år.

Efter avslutad utbildning kan du söka jobb hos olika hantverksföretag, byggbolag eller anlita dig som frilansande snickare. Du kan också välja att starta eget företag. Om du vill bli detta finns det många olika möjligheter för dig att utvecklas inom yrket. Jag kan lova att du aldrig behöver bli utan jobb men som med alla jobb är det viktigt att du passar tiderna och inte slarvar. Du måste också ha social kompetens och kunna snacka med folk och så komma ihåg att du ska jobba utifrån kundens önskemål även om du själv hade velat göra på ett annat sätt. Så du inte gör som du vill för då kommer du få arga kunder. Jag vet att det är många som läser bloggen som bor i Vetlanda och här kan du välja och vraka mellan jobben men det kan du göra i stort sett överallt skulle jag säga. Jag har aldrig varit arbetslös och det är tack vare att jag har det här jobbet som jag stortrivs med.


Kommentarer är stängda.