Ny ruta till glasräcket

Ny ruta till glasräcket

Hallå där! Vilken strålande dag som ligger framför oss. Solen skiner nere i Staffanstorp och det är semester, med andra ord finns det inte mycket att klaga över utan det är bara fånga in dagen och njuta över sommaren när den är som bäst. Jag kommer egentligen inte göra alls särskilt mycket utan det är möjligtvis om jag väljer att tag i att kontakta ett glasmästeri så att jag kan få en ny ruta uppsatt. I början av våren så fick jag ett glasskydd uppsatt längs min altan, vilket jag är riktigt nöjd med. Saken är dock den att glas är inte riktigt lika tåligt som trä så på midsommar när vi stod och spelade kubb ute på min trädgård så lyckades en av pinnarna träffa rakt på glaset vilket ledde till att ena rutan gick i tusen bitar ungefär. Jag har inte riktigt tagit tag i det sedan dess, glaset är visserligen upplockat så att ingen skadar sig på något splitter, men det är klart att jag måste få en ny ruta dit och då tänker jag att ett glasmästeri i Staffanstorp får hjälpa mig med den biten så att jag slipper göra det själv. Ett glasräcke runt altanen kanske inte är så praktiskt men det är väldigt snyggt och det skyddar faktiskt en hel del mot vind vilket är precis det som syftet är. Jag hade först en tanke på att bara sätta upp ett staket runt hela altanen men det är inte alls lika snyggt och ger inte riktigt samma skydd mot vinden så därför valde jag att ha ett glasräcke istället. Sen är det klart att jag räknade med att någon ruta skulle gå sönder, men kanske inte riktigt att det skulle inträffa i år redan. Jag trodde faktiskt att glasräcket skulle överleva sommaren, men ibland inträffar det olyckor och då finns det inte så mycket att göra åt det. Det är bara att ringa hit ett glasmästeri och sen är problemet åtgärdat.  


Kommentarer är stängda.